Отговорът може да намерите при Борислав Б., който моли да го наричаме вече г-н Фацебоок! ;)

[ http://borislavborissov.eu/1064/ ]

За щастие, мен все още не ме е повалил Facebook/Фацебоок вирусът…

facebook-free zone

…така че все по-безумната неграмотност на нацията (“не мога да пиша, но имам компютър и вече съм във The Фацебоок и аз!”) по-скоро ме забавлява, отколкото притеснява…

Е, не е изключено някой ден да се предам и най-накрая да вляза и аз в “синьото фацебоок множество” и да почна да паса виртуални овце и кравички заедно с всички останали… Но за момента, ще ме намерите само в Twitter и тук…

11 thoughts on “Какво е фацебоок и фацебоок.цом?

  1. защо ли си мисля, че twitter вирусът и facebook вирусът, са един тип вируси. да не кажа, че са един и същ. а теб отдавна те е повалил. :-P

    и повече си там, отколкото тук (“тук” – нямам предвид само блога ти) …

  2. @mikiblue:

    Вирусът е един и същ, но последиците са различни… :)

    А за “там” и “тук” (виртуалност и реалност), понякога хората имаме нужда да се “покрием” малко, но после се връщаме обратно… :)

  3. @mikiblue:

    Ако сме се поизгубили, ще се “отгубим” скоро, have faith! :)

  4. Ами едно и също е… имаш нещо да кажеш (или поне така си мислиш) на ограничен кръг хора, казваш го. Къде точно си играеш игрите няма значение, особено, ако не играеш ;)

    А фацебоок изписването най-вероятно идва от това, че ползваш фонетична и не си забелязал, как си още на кирилица… На мен вече на 3 пъти ми се случи да напиша цлубс.дир.бг, че все още поглеждам в клуб Фантастика и видях, че някой шегаджия е набил пренасочваща страница за такива като мен ;)

  5. @wakeop:

    Ами не знам, мен #FB не ми харесва и това е. Дори веднъж се регистрирах, после си затрих регистрацията. Доста безсмислено ми се видя. И бъгаво (приложението не е много добре направено).

    За фацебоок ясно откъде идва, ама и е факт че ужасно много хора пишат “гугал беге” и “майкал джаксан” и това не е заради фонетиката… друго е.

  6. @Michel… то и аз не харесвам FB :)
    Обаче twitter изисква активност, иначе акаунта там става безсмислен. Тоест губи повече време. Ама… това е като да изтъкваш предимствата на пепси пред кока кола. Въпрос на вкус.

  7. Аз се опитах преди време да го изтрия… успех. За жалост само си мислиш, че си я затрил. FB не трие акаунти, само ги suspend-ва. Пробвай да се логнеш да видиш, че ще стане :)

    Поне преди време беше така. Май трябва официално да поискаш акаунта ти да бъде затрит, за да стане.

  8. “За щастие, при мен не исват хора които търсят фацебоок, най-доброто от фацебоок, всичко което искате да знаете за фацебоок, адреналинката яна гола фацебоок.”

    Да бе да.

  9. @mikiblue:

    Ще я видим ние тази работа ;-)

    @wakeop:

    Ако масите пият CocaCola, аз май ще се пренасоча към Pepsi. Twitter за мен е лек и неангажиращ, и в него тотално липсва възможността да пасеш виртуални овце. This is a huge plus! Също и не трябва да реагираш на нищо. Ако оставиш Twitter настрана, изобщо няма да се забележи. Това е просто един поток… ти си вътре или извън него, но няма нужда да правиш нещо. Той просто си е там.

    @Atanas:

    Май не разбрах добре цитатът откъде идва и защо? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *