Може да сте го срещали по улиците на София през последните няколко месеца: висок симпатяга с китара, огнена коса и силен глас.

Jamie Mc Donald, musician

Пътува, свири и пее за собствено удоволствие. В момента е в България и може да го чуете в клубовете на София, но понякога и на улицата.

Първия път го чухме с Ани да свири на “Витошка”, близо до McDonalds, зимата. Преди два дни пак го видяхме, пак на “Витошка”. Спряхме и се заслушахме…

…после, след поредното изпълнение, се престраших и отидох да попитам, как се казва и откъде е. Като разбрахме, че е от Ирландия, го помолихме да ни изпее някоя ирландска песен. Тъй че, следващата песен е, by fans’ request! ;-)


Jamie Mc Donald: Fiddlers’s Green (записан с Canon S5 IS)

Пичът си има официална Facebook страница и YouTube канал.

А тук: http://soundcloud.com/jamie-mc-donald
може да чуете няколко песни от следващия му албум (“The Way It Was”), заедно с Бояна Желязкова (цигулка). Доста добре звучат, между другото!

В следващите седмици вероятно ще може да го чуете в някой от музикалните клубове на София (Mc Carthy’s, Swingin’ Hall)… или пак на улицата.

Поспрете се да послушате, ако го мернете някъде. Струва си! А и не се знае, кога ще реши да отпътува обратно за Ирландия, или може би да продължи пътешествието си по света… :-)

2 thoughts on “Прекрасната музика на Jamie Mc Donald

  1. Наистина много приятна музика, ще се оглеждаме/ослушваме за него. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *