Питали ли сте се някога, как е изглеждала първата иконка на Adobe Photoshop? Ето отговора:

first photoshop icon

А и сега може би става малко по-ясно, откъде идва името на програмата Photo Shop, докато се стигне до версии CS2 и CS3 (а някои може и да си спомнят големия шум, който се вдигна около представянето на новите икони на CS3 програмите на Adobe) :-)

(via #)

6 thoughts on “Първата иконка на Photoshop

  1. А някои се сърдеха, че иконките на CS3 били грозни :)

  2. @SSH_ON:

    Ам’че да, сърдеха са (виж линковете по-горе в “големия шум”;-) — и с право, сравни CS2 със CS3… същото важи и за иконките на Dreamweaver и Fireworks — преди бяха много по-красиви — но Adobe си имаха нова теория, ще правят Менделеевата Adobeлеевата таблица, двубуквени означения и така… се роди новият дизайн на иконите :-)

  3. И на мен ми харесваха повече иконките от CS2. Въпреки всичко иконките нямат никакво значение, важното са новостите в самата програма.

  4. @SSH_ON:

    Прав си. Всъщност, в момента, в който се смениха версиите от CS2 към CS3, Adobe бяха закупили и Macromedia — и примерно, Macromedia Firewoks 8, Macromedia Dreamweaver 8, Macromedia Flash 8 (и други) в следващата версия се превърнаха в Adobe Fireworks CS3, Adobe Dreamweaver CS3, Adobe Flash CS3… А новите икони станаха универсални и за продуктите на Macromedia, и на Adobe…

    На мен лично ми харесваха предишните икони, и на Adobe, и на Macromedia. Но май не мога да променя това ;-)

  5. Случайно попадам тук и ми нахлуха едни спомени, спомени: 1994, Photoshop 2.5 Limited Edition (лицензирано копие на 2 дискетки, но логото вече беше познатото оченце), Windows 3.1, HDD: 380 MB! – и пак вършеше чудесна работа :)

  6. @yoalbo:

    Photoshop 2.5 на две дискетии 1.44 под Windows 3.1?? Ехаа, яко! Дали пазиш това копие? Би било интересно да се види… (Под Win 3.1, естествено;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *